Για έβδομη συνεδρίαση απολογείται την Τετάρτη (17/1), η Ρούλα Πισπιρίγκου στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ads

Οι ερωτήσεις που τις απεύθυνε η πρόεδρος είχαν να κάνουν με την ημέρα του θανάτου της 9χρονης στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά από τις συνεχόμενες ερωτήσεις είπε σε έντονο ύφος προς την πρόεδρο: «Εδώ και έξι δικασίμους παίζουμε τις κουμπάρες. Δεν έχουμε πει και κάτι σοβαρό! Με ρωτάτε για τις νοσοκόμες, για τα μηνύματα, για τον πρώην σύζυγό μου Μάνο Δασκαλάκη», αμφισβητώντας το αν είναι ουσιαστικές οι ερωτήσεις της.

Η πρόεδρος της έδρας απάντησε ότι μπορεί να κάνει τις ερωτήσεις που αυτή κρίνει σκόπιμο κι η κατηγορούμενη να απαντά με τον τρόπο που επίσης κρίνει σκόπιμο ή να μην απαντά καθόλου.

Ads

Η μία ερώτηση της προέδρου αφορούσε την νωχελικότητα που φαίνεται ότι είχε η κατηγορούμενη όταν ενημέρωσε  τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ότι συνέβαινε κάτι κακό στην κόρη της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν γνώριζε ότι αυτό θα ήταν το μοιραίο επεισόδιο για το παιδί. Θεωρούσε, είπε, ότι είναι ένα ακόμα επιληπτικό επεισόδιο που πάθαινε η κόρη της, γι’ αυτό και αντέδρασε με τον τρόπο αυτό.

Επίσης, στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση του θανάτου της κόρης της, επικοινώνησε με τους γιατρούς στην Πάτρα και ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το πού θα γίνει η νεκροψία της 9χρονης.

Σημειώνεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη δικάσιμες καθώς αναμένονται οι ερωτήσεις από την εισαγγελέα και τα υπόλοιπα μέλη της έδρας.