Διεκόπη το μεσημέρι της Πέμπτης η δίκη του καταδικασμένου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Επαμεινώνδα Κορκονέα που εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Ads

Η σημερινή δικάσιμος ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, Σταύρο Μαντουδάκη, ο οποίος έκανε πρόταση στο δικαστήριο να υιοθετήσει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του πρώην Ειδικού Φρουρού για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 15χρονου Αλέξη με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ τόνισε ότι «ο Κορκονέας δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε».

Επιπλέον, ο κ. μαντουδάκης αποδόμησε την προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου το 2019 που αναγνώριζε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και στάθηκε σε ένα προς ένα τα σημεία του κατηγορητηρίου απορρίπτοντας δικαιολογίες του τύπου «είχε άγχος για την ΕΔΕ» λέγοντας ταυτόχρονα ότι «για κάποια άλλα πράγματα έπρεπε να έχει άγχος ο κ. Κορκονέας».

Μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας και τη διακοπή της δίκης ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος σχολίασε πως «η αγόρευση του κ. Εισαγγελέα αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς πού επιστράτευσαν τους μηχανισμούς για να δώσουν το ελαφρυντικό στον Κορκονέα…».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο αποφάσισε την Τετάρτη τον αποκλεισμό των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τη διαδικασία, στερώντας τους τη δυνατότητα αγόρευσης.

Η ένταση που πυροδοτήθηκε αρκετές φορές έκανε τους δικαστές να διακόψουν την εξέλιξη της υπόθεσης και να αποσυρθούν. Μάλιστα ο δικηγορικός σύλλογος της Λαμίας ανακοίνωσε απόχη για τους δικηγόρους μέλη του στο ΜΟΕ της Λαμίας καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάση Μακρυγιάννη «είναι μία αναγκαία κίνηση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας να προστατεύσει τους δικηγόρους και τους διαδίκους των άλλων υποθέσεων που ακολουθούν από τη συγκεκριμένη» ενώ διευκρίνισε πως αυτή η αποχή δεν επιδρά στην εξέλιξη της συγκεκριμένης δίκης.

Την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας ανακοίνωσε ο Ταμίας του ΔΣ Γιώργος Ρεντίφης δεχόμενος την αποδοκιμασία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα έκανε λόγο για απόφαση που θα αποτελεί «μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου και της Λαμίας». Επίσης τους κατηγόρησε ότι με τη στάση τους συνηγορούν στο ξέπλυμα του Κορκονέα.

Το κείμενο που διάβασε ο Γιώργος Ρεντίφης:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας με δεδομένη την εξέλιξη της διαδικασίας και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης λόγω δημιουργηθεισών εντάσεων, προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας συνηγόρων και πολιτών που μετέχουν στις υπόλοιπες υποθέσεις αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από αυτές κατά τη σημερινή διαδικασία».

Μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα, η έδρα ανακοίνωσε λίγο πριν τις 14:30’ τη διακοπή της δίκης για τις 28 Ιουνίου, στις 9:00, η οποία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δύο συνηγόρων υπεράσπισης και θα κληθεί το ΜΟΕ (3 τακτικοί και 4 λαϊκοί δικαστές) να αποφασίσει για την ποινή του Κορκονέα.