Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους κατηγορούμενους στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγγελου Χατζάκη, της πρώην αναπληρώτριας διευθύντριας Όλγας Αδράμη και του ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι, Νικόλαου Λιαβή. Αθώα λόγω νομικών λόγων, η πρώην γραμματέας στο Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελένη Λιάκουρα.

Ads

Το δικαστήριο επέβαλε στον Θεόδωρο Παπαδημητρίου ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στον Άγγελο Χατζάκη επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του δύο ελαφρυντικά (πρότερο έντιμο βίο 84παρ. 2α, καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη 84παρ. 2ε). Στην Όλγα Αδράμη και στον Νίκολαο Νιαβή επιβλήθηκε ποινή συνολικής φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή (από συγχώνευση 3+3 ετών, έγινε 3+1 ετών). Και στους δύο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Στην πρώτη για καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη και στον δεύτερο για πρότερο έντιμο βίο.

Η Όλγα Αδράμη κρίθηκε ένοχη για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για απόκρυψη συμφωνητικού. Ο Νικόλαος Νιαβής για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση στην υπογραφή του συμφωνητικού και ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία. Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου για απάτη κατ’ εξακολούθηση με ζημιά πάνω από 100.000 ευρώ Ο Άγγελος Χατζάκης για απιστία κατ’ εξακολούθηση και ζημιά άνω των 100.000 ευρώ. Το δικαστήριο τόνισε ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος της περιουσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ads

Της απόφασης προηγήθηκε η εισαγγελική πρόταση, κατά την οποία η εισαγγελέας χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως «offshore του ελληνικού δημοσίου και των ρουσφετιών» το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2005 ήταν παράνομες, καθώς δεν ακολουθήθηκε καμία νόμιμη διαδικασία. Μάλιστα, όπως ενδεικτικά είχε πει η εισαγγελέας μια εκ των κατηγορουμένων ανέλαβε να διεκπεραιώσει κατευθείαν τα ρουσφέτια από το υπουργείο στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι προσλήψεις ήταν πολιτική επιλογή και οι κατηγορούμενοι έδρασαν ως τα εκτελεστικά όργανα».