Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα βρίσκονται πλέον ο επικεφαλής της Folli-Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγος του Καίτη, μετά την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης.

Ads

Το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή τους, ωστόσο έκανε δεκτό το αίτημα να εκτίσουν τις ποινές τους στο σπίτι, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους.

Παράλληλα, το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό ούτε στον γιο τους Τζ. Κουτσουλιούτο ούτε στον καταζητούμενο Ι.Μ.

Στη φυλακή τελικά οδηγείται μόνο ο Τζώρτζης Κουτσολιουτσος για να εκτίσει την ποινή του. Από την άλλη ο Ι.Μ. θα καταλήξει στη φυλακή εφόσον συλληφθεί καθώς ακόμη καταζητείται, ενώ η συνεργάτιδα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ads

Το δικαστήριο επέβαλε αρχικά τις εξής τελικές ποινές:

  • Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.
  • Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.
  • Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.

Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την απόφαση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με αυτή ένοχοι κρίθηκαν πέντε κατηγορούμενοι, ενώ απαλλάχθηκαν οι υπόλοιποι έξι για το σκάνδαλο των παραποιημένων ισολογισμών της Folli-Follie. Ωστόσο, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.