Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε σήμερα η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, η οποία είπε στους δικαστές για όλα όσα έγιναν με τον θιασάρχη από όταν τον γνώρισε το 2007, όποτε είχε πάει με συμφοιτήτριες της σε γυρίσματα σήριαλ με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ads

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος την έπαιρνε συχνά τηλέφωνο και ότι κάποιες φορές η επικοινωνία είχε σκληρή σεξουαλική διάσταση, αλλά όπως είπε δεν είχε η ίδια το σθένος να το κλείσει.

Η Δρασάκη αναφέρθηκε στη περίοδο που θα έδινε εξετάσεις. «Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: Αν δεν μου κάτσεις δεν θα περάσεις». Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές.. Εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σαν να μου λέει «στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μην περάσεις». Δεν πέρασα…».

Η κ. Δροσάκη κατέθεσε πως η συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη της έλεγε να δεχθεί να συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο σε τηλεοπτική σειρά, ωστόσο η ίδια έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να αρνείται, ενώ κάποιες φορές ζητούσε υπέρογκα ποσά ως αμοιβή ώστε να μην προχωρά η συζήτηση.

Ads

Αναφερόμενη η ηθοποιός στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» που ανέβαζε το 2018 η κ. Δανδουλάκη, κατέθεσε πως ρώτησε αν ο Φιλιππίδης θα παίζει και όταν έμαθε πως θα σκηνοθετεί μόνο «της είπα ωραία, διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς «θα είσαι υπό την προστασία μου».

Η μάρτυρας είπε πως στις πρόβες υπήρχε «ένα εκρηκτικό κλίμα που υπήρχε όταν ο κατηγορούμενος με έβλεπε να συνομιλώ με άλλους συναδέλφους… Μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις…», αναφερόμενη σε προσβλητικές συμπεριφορές και «αδιανόητες καταστάσεις». Όπως είπε: Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω, ότι δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε «δεν θα φύγετε. Εσείς δεν κάνατε τίποτα».

Τι κατέθεσε στέλεχος του ΑΝΤ1

Στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 κατέθεσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, με την μαρτυρία της να αμφισβητείται έντονα από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Η μάρτυρας συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2016 στο τηλεοπτικό σόου του ΑΝΤ1, «Υour Face Sounds Familiar», και περιέγραψε στη δίκη πως στα παρασκήνια ο κατηγορούμενος την φώναξε στο καμαρίνι του, την υποδέχθηκε φορώντας μόνο μία άσπρη μπλούζα, ήταν γυμνός από κάτω, ενώ είχε σταθεί μπροστά στη πόρτα για να την εμποδίσει να βγει.

Το στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού περιέγραψε πως εκείνη την ημέρα νωρίτερα ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε γίνει έξαλλος λόγω ενός περιστατικού στο σόου και είχε αρχίσει να πετάει χαρτιά και να φωνάζει μες στο κόσμο. Ωστόσο στη συνέχεια την κάλεσε στο καμαρίνι του.

Όπως είπε, η ίδια τον έσπρωξε και έφυγε από το δωμάτιο.

Στη συνέχεια, όπως είπε η μάρτυρας, επικοινώνησε με τον διευθυντή, Τζώνη Καλημέρη και τον ιδιοκτήτη του σταθμού, Θοδωρή Κυριακού και τους ενημέρωσε για το τι συνέβη. «Κάλεσα τον διευθυντή μου και του εξήγησα τι συνέβη. Μου είπε αν είναι να βρεθούμε και του λέω πρέπει να πάω στο παιδί και άνδρα μου. Τι θέλεις να κάνω με ρωτούσε συνέχεια. Του είπα δε θα σου πω τι θα κάνεις. Απλά ζήτησα να μην είμαι στο τελευταίο λάιβ. Ζήτησα και συνάντηση από τον ιδιοκτήτη του καναλιού, ο οποίος μου είπε “μην ανησυχείς θα είμαι εδώ”», περιέγραψε η μάρτυρας.

Το τηλεοπτικό στέλεχος περιέγραψε επίσης πως ο κατηγορούμενος της έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2019 η μάρτυρας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος επικοινώνησε μαζί της και της ζήτησε να βρεθούνε.

«Του είπα αν θέλει να με δει θα έρθει στο χώρο της εργασίας μου. Μαζί μου ήταν και ένας συνάδελφος που είχε καθίσει πιο εκεί. Ήταν φανερά καταβεβλημένος. Μου είπε ότι έχει τρομερή ανάγκη από δουλειά και ότι ζούσε μία σκοτεινή περίοδο και ότι η τότε βοηθός του πήγε να τον καταστρέψει. Του είπα ότι θα ενημερώσω τον γενικό διευθυντή και αν είναι θα δώσει κάτι. Μου είπε ένας ηθοποιός σαν εμένα δεν μπορεί να μην παίζει στις Άγριες Μέλισσες!», τόνισε η μάρτυρας, η οποία στη συνέχεια ξεσπώντας σε κλάματα είπε ότι πήγε στον διευθυντή της και του είπε να πάρει τον Πέτρο Φιλιππίδη για δουλειά, επειδή τον λυπήθηκε.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη υπέβαλε «βροχή» ερωτήσεων στην μάρτυρα για το γεγονός ότι λίγους μήνες μετά το περιστατικό στο καμαρίνι είχε πάει να δει τον κατηγορούμενο σε παράσταση που έπαιζε στην Επίδαυρο και στη συνέχεια τον είχε καλέσει σε ντισκοτέκ που βρισκόταν με φίλη της, η οποία, όπως είπε η μάρτυρας, ήταν εκείνη που την προέτρεψε να τον καλέσει.

«Δεν έχει συμβεί ποτέ περιστατικό. Είναι ένα σενάριο. Δεν έχει συμβεί ποτέ. Η μάρτυρας είναι αναξιόπιστη. Δε λέει την αλήθεια», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, και ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν να καταθέσουν ο κ. Καλημέρης και ο κ. Κυριακού, με το συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας, Αλέξανδρο Μίντζια, να λέει πως δεν έχουν καμία αντίρρηση στην κλήση των μαρτύρων.