Τρεις υπερχρεωμένοι δανειολήπτες δικαιώθηκαν στα Ειρηνοδικεία Βόλου και Χανίων.

Ads

Στην πρώτη υπόθεση, θα γίνει περικοπή των απαιτήσεων των πιστωτών δανειολήπτριας απασχολούμενης με τετράμηνη σύμβαση σε κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης ηλικιωμένων ατόμων στον Βόλο, κατά ποσοστό 80%. Η αποπληρωμή του υπολοίπου ποσού θα γίνει άτοκα με καταβολή 240 μηνιαίων δόσεων. Θα καταβάλει 43.754,17 ενώ θα απαλλαγεί λοιπά χρέη που ανέρχονται σε 227.732,81 ευρώ.

Η δεύτερη απόφαση αφορά άνεργη, αρχηγό μονογονεϊκής οικογένειας, το συνολικό χρέος της οποίας ισούται με 35.000 ευρώ. Το δικαστήριο ζήτησε την απαλλαγή του 50% της συνολικής οφειλής ενώ η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού θα γίνει σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, με τη μηνιαία δόση να ρυθμίζεται στα 300 ευρώ.

Με απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε τη διαγραφή μέρους των οφειλών δανειολήπτη, ο οποίος δηλώνει αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του προς πιστωτικά ιδρύματα. Το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε διαγραφή μέρους του χρέους του, ποσό που φτάνει τα 67.200 ευρώ. Το υπόλοιπο των 52.800 ευρώ που οφείλει, ρυθμίστηκε αναλογικά σε κάθε πιστώτρια Τράπεζα, σε βάθος τετραετίας.

Ads