Μία δικαίωση για τον Δημήτρη Χασάπη, έναν από τους βασικούς μάρτυρες της «υπόθεσης ζαρντινιέρα», ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία απαλλάσσεται των κατηγοριών για «συκοφαντική δυσφήμιση» του αστυνομικού Απόστολου Αποστολίδη.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιφύλακας Απόστολος Αποστολίδης, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον ξυλοδαρμό του κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου το 2006 και καταδικάστηκε για τη δράση του από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούσε τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ. Χασάπη ότι απευθυνόμενος στους αστυνομικούς τους κατηγόρησε για πρόκληση φθορών στο Πανεπιστήμιο και τους εξύβρισε.

«Πέρα από τη λήξη μία προσωπικής περιπέτειας θεωρώ ότι η απόφαση, η οποία με αθωώνει απέναντι στις κατηγορίες που μου απέδωσε ένας από τους πρωταγωνιστές της κακοποίησης του νεαρού φοιτητή, είναι επιπλέον και μία δήλωση προστασίας των μαρτύρων κατηγορίας αστυνομικής βίας. Από αυτή την άποψη είναι μία πολύ σημαντική απόφαση»,δήλωσε στο tvxs.gr ο κ. Δημήτρης Χασάπης.

«Είναι μία σαφής δήλωση προστασίας, ώστε να μην υπόκεινται οι μάρτυρες κατηγορίας της αστυνομικής βίας σε αυτή την ψυχολογική βία, η οποία ενέχεται στην δικαστική αντεκδίκηση», τόνισε.

Ads

Σημειώνεται ότι οι καταδικασμένοι αστυνομικοί, από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έχουν ασκήσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί στις 5 Οκτωβρίου 2010. «Αυτή τη φορά θα παρευρεθώ ως μάρτυρας με πλήρη δικαιώματα, καθώς, όπως φάνηκε, ένας από τους στόχους τους ήταν η υπονόμευση της αξιοπιστίας μου, ως βασικού μάρτυρα της υπόθεσης», πρόσθεσε ο κ. Χασάπης.

Στις 14 Μαρτίου 2011, ο φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου θα καθίσει στο εδώλιο με τη κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης.