Δικαίωμα ψήφου και λόγου θα έχουν λόγου και ψήφου θα έχουν προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγή που θα προσέλθουν την Τετάρτη στη Βουλή προκειμένου να πάρουν μέρος στη συζήτηση και στην ονομαστική ψηφοφορία για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας τους.

Ads

Οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για τους Στάθη Μπούκουρα (προσωρινά κρατούμενος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής), Γιώργο Γερμενή (προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της ΧΑ) και Νίκο Μίχο (ΧΑ) αφορούν σε παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον Νίκο Μίχο η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (ανεξάρτητος) η αίτηση αφορά σε ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ads

Ο λόγος δίνεται, εφόσον ζητηθεί, στον βουλευτή τον οποίο αφορά η αίτηση και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, οι οποίοι ομιλούν μετά τους τυχόν ομιλητές της κάθε υπόθεσης..