Διήμερο κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα στην πλατεία Συντάγματος η πανεπιστημιακή κοινότητα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ads

Για σήμερα το βράδυ στις 8 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συζήτηση με θέμα “Πανεπιστήμιο για την κοινωνία και όχι για τις επιχειρήσεις”. Συμμετέχουν οι Κώστας Δουζίνας, αντιπρύτανης Birkbeck Πανεπιστημίου Λονδίνου, Σίμος Σιμόπουλος πρύτανης του ΕΜΠ, Λάζαρος Απέκης τέως πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ, Αντρέας Νοταράς λέκτορας στο Πάντειο, Σταύρος Παναγιωτίδης μεταπτυχιακός φοιτητής και εκπρόσωπος της συνέλευσης της πλατείας. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, επίσης στις 8 το βράδυ.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με σκίτσα των Αναστασίου, Δερβενιώτη, Ζερβού, Καλαϊτζή, Πετρουλάκη, Στάθη, Χερουβείμ, ενώ πριν από την έναρξη των συζητήσεων θα υπάρχει προβολή βίντεο.

Πανεπιστημιακοί και φοιτητές γνωρίζουν ότι ο Αύγουστος δεν είναι ο κατάλληλος μήνας για να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και προετοιμάζουν το έδαφος για ένα πολύ θερμό Φθινόπωρο. Παράλληλα συνεχίζουν την καμπάνια συλλογής υπογραφών από καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού και ανθρώπους των γραμμάτων που εμφανίζονται αντίθετοι στις επερχόμενες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ads