Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων κυκλοφορίας του, το περιοδικό Parallaxi, το μεγαλύτερο free press της Θεσσαλονίκης και ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα, οργανώνει ένα διήμερο αστικής παρέμβασης και προτάσεων για την πόλη του μέλλοντος, με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη… αλλιώς».

Ads

Tο διήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου 2010, συμπίπτοντας έτσι με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6). Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με άξονα την πράσινη ανάπτυξη, τις φιλικότερες δράσεις προς το περιβάλλον, αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις και δράσεις που θα εκφράζουν τη διάθεση της πόλης για δημιουργία.

Για 48 ώρες, η νύμφη του Θερμαϊκού θα μετατραπεί σε ένα φυτώριο ιδεών και προτάσεων από μουσεία, θεατρικά και μουσικά σχήματα, σχολές, ομάδες δημιουργίας, αρχιτεκτονικά γραφεία, εθελοντές και δεκάδες φορείς της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ένα αστικό πείραμα, με στόχο να παρουσιάσουν μία τελείως διαφορετική πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το project θα κινηματογραφηθεί από την N-Orasis και το αποτέλεσμα θα προβληθεί δημόσια από τον κινηματογράφο Ολύμπιον τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα, η ταινία θα κυκλοφορήσει σε DVD με το τεύχος του περιοδικού τον Οκτώβρη και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο με σκοπό την διαφήμιση της πόλης σε διεθνές επίπεδο.

Ads