Την συμπάθεια του για την Ελλάδα εκφράζει ο διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας που έχει χύσει τόνους μελανιού γράφοντας εναντίον της χώρας μας. Πρόκειται για τον διευθυντή της Bild Κάι Ντίκμαν, ο οποίος παρά τη… συμπάθεια εκτιμά πως θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

Ads

Όπως λέει στο Reuters η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από την Ευρωζώνη για να σώσει την οικονομία της και για να γλιτώσει η υπόλοιπη Ευρώπη πολύ χρόνο και χρήμα.

«Αν οι Έλληνες θέλουν πραγματικά να ξαναστήσουν την οικονομία τους στα πόδια της, δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση. Αφού βγουν από το ευρώ, μπορούν να τραβήξουν σε μια άλλη κατεύθυνση με τη δραχμή, να την υποτιμήσουν και να γίνουν ανταγωνιστικοί», δηλώνει ο Ντικμαν.

Επιλογικά ο διευθυντής της γερμανικής λαϊκίστικης εφημερίδας δηλώνει ωστόσο φίλος… «Μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη, όμως συμπαθώ πολύ την Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια περνώ τις καλοκαιρινές διακοπές μου στην Τουρκία και πάντα κάνω ένα ταξίδι από εκεί για την Ελλάδα. Έχω ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα και τον λαό της», κατέληξε.

Ads