Ενοχλημένος εμφανίστηκε σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ, σχετικά με τον τρόπο που προβλήθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του για την κρατική διαχείριση όσον αφορά στην κακοκαιρία Daniel αλλά και γενικότερα.

Ads

«Χθες έγινε κάτι… Στον τόπο μας δυστυχώς, λέει ένας κάτι, οι υπόλοιποι λίγο διαβάζουν, ίσως δεν διαβάζουν. Α, αφού το είδαν, ας γίνει αναπαραγωγή. Δεν είπα ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης. Είπα ότι αν αυτή την εποχή ο Πρωθυπουργός έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του, το βλέπουμε, υπάρχουν διπλωματικά θέματα, διεθνή κτλ, όχι να παραιτηθεί και να έρθει κάποιος άλλος. Να ανατεθεί σε κάποιον η δουλειά γιατί εδώ σε επίπεδο διοίκησης θέλει έναν συντονισμό. Έγραψε κάποιος μία μπαλαφάρα, ξεκίνησε η αναπαραγωγή της μπαλαφάρας».

 

Οι προηγούμενες δηλώσεις

Την Πέμπτη, αναφερόμενος στις τελευταίες κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε αρχικά:

«Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο δίμηνο η κυβέρνηση τα έχει χαμένα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος πρωθυπουργός έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του κάπου αλλού. Έχουμε ένα γενικό ξεχαρβάλωμα».

Ads

Στη συνέχεια ζήτησε «να αναληφθεί μία σοβαρή πολιτική υπευθυνότητα, να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα του κράτους».

Ο ίδιος απαρίθμησε μερικά γεγονότα κατά τη θητεία της νέας κυβέρνησης, από τα Τέμπη, την καταδρομή των Κροατών χούλιγκαν, τα βλήματα που έσκασαν στη Νέα Αγχίαλο, τις δολοφονίες του Μιχάλη και του Αντώνη, τις φωτιές και τις πλημμύρες και υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση τσαλαβουτάει σε μία κατάσταση εδώ και καιρό, τα έχει χαμένα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τη συγκρότηση του κράτους ξανά. Δεν μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης, έχει άλλα ενδιαφέροντα; Π.χ. στα ελληνοτουρκικά, σε άλλα διεθνή θέματα; Να έρθει άλλος από την κυβέρνηση να αναλάβει να μαζευτεί αυτό το χάλι που βλέπουμε».