Διευκρινίσεις, τις οποίες έκανε αποδεκτές ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, από το βήμα της Ολομέλειας, περί αποφυλάκισης εμπόρων ναρκωτικών, φίλων της κυβέρνησης.

Ads

Στη Βουλή σήμερα, και πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να θίξει την πολιτική ή προσωπική υπόληψη του κ. Καστανίδη.

«Δεν υπήρχε προσωπική αιχμή κατά του υπουργού Δικαιοσύνης. Σε καμία περίπτωση η παρουσία, η παιδεία και η πολιτική μου δράση δεν μου επιτρέπει να δημιουργώ προβλήματα και να θίγω προσωπικές υπολήψεις, πολύ περισσότερο όταν απευθύνομαι στον υπουργό. Για αυτό αιτιολόγησα και ηθικά και πολιτικά τη στάση μου. Αν έτυχαν διαφορετικής ερμηνείας ίσως κάποιες αστοχίες μου, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου καταλογιστεί ως πρόθεση προσβολής εναντίον της υπόληψης του υπουργού Δικαιοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Νωρίτερα, ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για βαρύτατο ατόπημα του κ. Τζαβάρα, ενώ κάλεσε τόσο τον προκάτοχό του Νίκο Δένδια όσο και τον γενικό γραμματέα του Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, να τοποθετηθούν δημόσια αν ήταν λανθασμένη και απαράδεκτη ή αν μπορούσε να ανατραπεί, η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων. Μια απόφαση, όπως τόνισε, που αφορούσε απονομή χάριτος για άρση των συνεπειών του νόμου, και όχι για να μην εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του ο καταδικασθείς.

Ads