Διευκρινίσεις για τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα για το θέμα του ανοίγματος των «κλειστών επαγγελμάτων» αλλά και για το ζήτημα της αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ, έδωσε σήμερα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ads

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται ότι στόχος του σχεδίου νόμου για τα «κλειστά επαγγέλματα», είναι να αλλάξει ριζικά το θεσμικό πλαίσιο, να παρασχεθεί η δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν τον χώρο και να ενισχυθεί η αγορά με κανόνες που ενισχύουν τη διαφάνεια και τον ανταγωνισμό. Παράλληλα, χαρακτηρίζεται τομή η απελευθέρωση του ελάχιστου κομίστρου, όπως και η εισαγωγή του επαγγέλματος του μεταφορέα στον αναπτυξιακό νόμο, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στην ανακοίνωση διαψεύδεται ότι έγινε σχετική συζήτηση για το θέμα αυτό με τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης και επισημαίνεται ότι τα σχετικά σχόλια για κριτική και παρατηρήσεις κινούνται στον χώρο της φαντασίας.

Όσον αφορά στον ΟΣΕ, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι έπρεπε να αντιμετωπιστούν τεράστια και σύνθετα προβλήματα ταυτοχρόνως, όπως πρωτοφανής κακοδιαχείριση, αποτύπωση πραγματικών δεδομένων για την κατάσταση του Οργανισμού, βελτίωση της καθημερινής διαχείρισης και κατάστρωση σχεδίου εξυγίανσης. Διαβεβαιώνεται επίσης ότι το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην εξυγίανση του Οργανισμού εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων και υπογραμμίζεται πως «είναι κρίμα, που αυτός ο σημαντικός δημόσιος Οργανισμός οδηγήθηκε στην απαξίωση και μάλιστα υπό τις ιαχές όλων εκείνων που στήριξαν και εκθείασαν μια χρεοκοπημένη Κυβέρνηση».

Ads