Σε διευκρινίσεις σχετικά με την αναφορά που έκανε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς η δήλωσή του ερμηνεύτηκε ως προμήνυμα νέων φορολογικών μέτρων.

Ads

Αναφερόμενος στον διαχρονικό παραλογισμό του φορολογικού συστήματος, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε πως «αν έβαζα έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, “τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα”».

Μιλώντας στον Real Fm, υπογράμμισε πως με τη δήλωσή του αναφερόταν στον φορολογικό παραλογισμό που κληρονόμησε η κυβέρνηση». «Μιλούσα εξάλλου για συγκεκριμένα παραδείγματα που κληρονομήσαμε. Δεν αναφερόμουν στα τρέχοντα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είχα μόλις δώσει δύο συγκεκριμένα παραδείγματα για τα ταξίμετρα των ταξί και για το γεγονός πως οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί φορτώνονται ΕΝΦΙΑ χιλιάδων ευρώ».

«Σε αυτά τα δύο παραδείγματα αναφερόμουν. Καμία σχέση με τη σημερινή περίοδο. Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει τα θέματα και μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών συμφωνιών, λύνουμε όσο μπορούμε αυτά τα ζητήματα», είπε.

Ads

«Αναφερόμουν στη φορολογική ιστορία της χώρας, αυτά που κληρονομήσαμε. Αναφερόμουν σε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα. Καμία σχέση με τα τωρινά, στα οποία αναφέρθηκα αμέσως μετά. Προσπαθούμε τις επιβαρύνσεις να τις μοιράσουμε όσο το δυνατόν δικαιότερα», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα φορολογικά μέτρα, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε αντιδράσεις για τις επιβαρύνσεις άνω των 2.500 και των 3.000 ευρώ, γιατί όποιον συναντάω μου λέει “πού υπάρχουν αυτοί οι μισθοί;”».

Η χώρα είναι μπροστά σε μια συγκεκριμένη συμφωνία. Πρέπει να υλοποιήσουμε τη συμφωνία. Σε κανέναν που είναι αναγκασμένος να βάζει φόρους δεν αρέσει. Δεν κρατάμε τον ΕΝΦΙΑ από πολιτική επιλογή αλλά από πολιτική αναγκαιότητα, αλλά κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη μικρότερη δυνατή φορολογική επιβάρυνση, επανέλαβε ο υπουργός.

Το βίντεο