Διεθνείς διαστάσεις έχει λάβει η πρωτοβουλία τουtvxs.gr και του news247.gr για την ενίσχυση του Θανάση Μαρμαρινού, του ψαρά που έσωσε πάνω από 4.000 πρόσφυγες από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Η βάρκα του κ. Μαρμαρινού πρόσφατα βυθίστηκε και αν και το σκαρί σώζεται οι μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές βλάβες είναι δυσβάσταχτες για τον ίδιο καθώς αγγίζουν τα 10.000 ευρώ.

Ads

Το Tvxs και το News247 ξεκίνησαν μια εκστρατεία crowdfunding με σκοπό να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται ο Θανάσης Μαρμαρινός. Από την πλευρά του, δε, ανακοινώθηκε ότι θα μοιραστεί το ποσό αυτό και με άλλους ψαράδες του νησιού. Η καμπάνια έφτασε στις οθόνες των υπολογιστών εθελοντών από το εξωτερικό, οι οποίοι το καλοκαίρι είχαν βρεθεί για να βοηθήσουν στην Σκάλα Συκαμιάς. Εκεί γνώρισαν τον κ. Μαρμαρινό. Και τώρα θέλουν να βοηθήσουν εκείνον.

* Διαβάστε επίσης: Ο Στέλιος Κούλογλου στηρίζει την πρωτοβουλία Tvxs και News247 για τον  «μικρό ήρωα» της Λέσβου

Οι ίδιοι επικοινώνησαν με το tvxs ενημερώνοντάς μας πως έχει δημιουργηθεί ακόμη ένας τρόπος ενίσχυσης του ψαρά από τη Λέσβο, καθώς δεν ήταν εύκολο για κατοίκους του εξωτερικού να κάνουν την σχετική κατάθεση στον λογαριασμό τραπέζης του κ. Μαρμαρινού. 

Ads

Οι εθελοντές έχουν θέσει ένα στόχο 2.000$ όπου ήδη έχουν κατατεθεί 335$. 

Ενισχύστε τον «μικρό ήρωα» της Λέσβου καταθέτοντας ό,τι επιθυμείτε στον ακόλουθο λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
ΙBAN: GR1701713550006355119219099
BIC: PIRBGRAA
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

Για κατοίκους του εξωτερικού υπάρχει πλέον και η δυνατότητα ενίσχυσης μέσω της καμπάνιας στο YouCaring