Διεθνής αναγνώριση κέρδισε για πρώτη φορά ελληνική μπύρα στα Great Taste Awards, τα επονομαζόμενα “όσκαρ των τροφίμων”.

Ads

Πρόκειται για την μπύρα 56 Isles Pilsner της Μικροζυθοποιίας Πάρου η οποία κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν. Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική μπύρα καταφέρνει να διακριθεί στο γνωστό διαγωνισμό.

Η γεύση της είναι εξαιρετική για εκείνους που τους αρέσει η πικρή, ελαφριά ξανθιά μπύρα. Δημιουργοί της είναι ο Νικόλας Παυλάκης και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, που ίδρυσαν την επιχείρηση το 2014 αν και η μπύρα έχει παρουσία μόνο ενός έτους στις αγορές.

image

Ads

Το όνομα «56 isles» γεννήθηκε από τον αριθμό των 56 μικρών και μεγάλων νησιών του συμπλέγματος των Κυκλάδων. Στόχος τους όταν ξεκίνησαν ήταν να φτιάξουν μία μπύρα τύπου Pilsner με φυσική ωρίμανση και 5,2% αλκοόλ, χωρίς εξωτερικά ένζυμα, δηλαδή με τον φυσικό τρόπο παραγωγής του διοξειδίου, χωρίς σταθεροποιητές και χρωστικές ουσίες. Παράλληλα, η χρήση του ακατέργαστου κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα που οφείλεται στο μικροκλίμα του τόπου, αλλά και στην αλμύρα της θάλασσας.

Με 500 από τους πιο έμπειρους ουρανίσκους που ανήκουν σε κριτικούς τροφίμων, σεφ, μάγειρες, εστιάτορες και παραγωγούς καθώς και πλήθος food editors η Great Taste Awards αναγνωρίζεται ευρέως ως το πιο σημαντικό σύστημα διαπίστευσης τροφίμων για μικρές παραγωγές, καθώς και ειδικά προϊόντα μεγάλων εταιρειών διατροφής. Οι κριτές δοκιμάζουν όλα τα προιόντα, αφού αφαιρεθεί η ετικέτα ή η συσκευασία πριν την γευσιγνωσία και στη συνέχεια δοκιμάζουν και αποφασίζουν ποια προϊόντα αξίζουν να βραβευθούν.

image

“Είμαστε υπερήφανοι που ένα ποιοτικό ελληνικό προϊόν κερδίζει διεθνή αναγνώριση. Στο πρώτο έτος παραγωγής μας και την πρώτη φορά που λαμβάνουμε μέρος σε ένα διαγωνισμό, πήραμε το πρώτο μας αστέρι! Γνωρίζαμε ότι είχαμε μία καλή μπύρα αλλά αυτό το σήμα τιμής, καθρεφτίζει την προσπάθεια και πάνω από όλα το πάθος που έχουμε επενδύσει στην δημιουργία της 56 Isles, είμαστε ενθουσιασμένοι!” δήλωσε ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, συνιδρυτής της Μικροζυθοποιίας Πάρου.