Ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή οι επαφές του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ads

Αν και ήταν δεδομένη η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ εξάντλησε όλες τις ημέρες της διερευνητικής εντολής, καθώς όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στόχος ήταν να καθυστερήσει η προσφυγή στις κάλπες. 

Η εντολή θα επιστρέψει στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει στο τρίτο κόμμα του κοινοβουλίου, τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σημειώνεται πως η προθεσμία της τριήμερης εντολής που έχει λάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λήγει τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί, ωστόσο δεν αποκλείεται να επισκεφτεί το Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Κυριακής.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ads

Πηγές από τη Συγγρού αναφέρουν πως κατά τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, συζητήθηκαν κυρίως οι μετεκλογικές κινήσεις, παρά η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε επίσης επαφές με τους πρώην προέδρους της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Με τον κ. Σαμαρά συναντήθηκε στη Βουλή, ενώ με τον κ. Καραμανλή είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Συνάντηση είχε και με την Ντόρα Μπακογιάννη.