Στην αντεπίθεση περνά τώρα ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος προειδοποιεί μάλιστα την ηγεσία της Συγγρού με χιλιάδες παραιτήσεις στελεχών του κόμματος. Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τον διαγράψει από το κόμμα μετά από δηλώσεις που έκανε ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τάξεων, εναντίον του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ads

 

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο ίδιος ο κ. Λυμπερόπουλος είπε ότι δεν είναι υπάλληλος κανενός κόμματος και δήλωσε άγνοια για το πώς αποφασίστηκε η διαγραφή του.

Άφησε, επίσης, αιχμές για συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά και προειδοποίησε ότι εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική τότε θα αντιμετωπίσει την παραίτηση χιλιάδων κομματικών στελεχών.

Ads

Αφορμή για τη διαγραφή του κ.Λυμπερόπουλου από την ΝΔ αποτέλεσαν νέες σκληρές δηλώσεις του αυτή τη φορά κατά του διοικητή του ΙΚΑ για το ζήτημα της καταβολής των εισφορών των οδηγών ταξί από τους ιδιοκτήτες τις ημέρες των απεργιών.

«Του είπα ότι είναι το μεγαλύτερο φασισταριό. Του είπα ότι εγώ δεν πίνω ούζα στις πλατείες και στις παραλίες. Του είπα ότι θα τον λιώσω μαζί με εσάς την επόμενη φορά που δεν θα πάρει πίσω αυτήν εγκύκλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί.

Ο Θ. Λυμπερόπουλος επιτέθηκε, σε αντίστοιχο τόνο, και κατά του υπουργού Γιάννη Ραγκούση και της κυβέρνησης. «Ξεσηκώσατε τον τελευταίο ταξιτζή. Δεν θα πεθάνουμε εμείς που είμαστε εδώ. Θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Το δίκιο μας θα το βρούμε. Αλλά θα πάρουμε και άλλους μαζί αν χρειαστεί».

 

Αποστάσεις από τη διαγραφή Λυμπερόπουλου κράτησαν, μιλώντας στον σταθμό ο Γιάννης Μανώλης και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε πως τον εξέπληξε η διαγραφή, επισημαίνοντας πως ο χρόνος θα δείξει αν είναι καλή ή κακή. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως η ΝΔ δεν πρέπει να απομακρυνθεί από την κοινωνία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος επεσήμανε πως οι διαγραφές στελεχών δεν είναι κάτι καλό. Επεσήμανε πως η τιμωρία ακραίων συμπεριφορών δε σημαίνει και απομάκρυνση από την κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Λυμπερόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας είχε εκφράσει μάλιστα την ικανοποίησή του για τη συζήτηση που είχε με τον κ. Σαμαρά.

 

“Επιτέλους…”λέει η κυβέρνηση

 

«Ο κ. Σαμαράς επιτέλους έπραξε το αυτονόητο» σχολίασε το υπουργείο Μεταφορών για την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να διαγράψει τον Θ.Λυμπερόπουλος.

Ωστόσο επισήμανε ότι επί μήνες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «υποστήριζε και πολιτικά ενθάρρυνε τον κ. Θ.Λυμπερόπουλο παρακολουθώντας τον να κλείνει λιμάνια, αεροδρόμια, να εκτοξεύει ύβρεις και κυρίως απειλές κατά της ζωής».