Την απόφασή του με την οποία δεν ανήκει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Μετά και τη σημερινή ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Κατερίνας Μάρκου – στην οποία η ΔΗΜΑΡ δίνει αιχμηρή απάντηση – η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου συρρικνώνεται κατά δυο βουλευτές. «Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρας» ήταν το πρώτο σχόλιο του Γρηγόρη Ψαριανού. 

Ads

 
«Ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
 
«Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις» καταλήγει.

Η απάντηση Ψαριανού
 
«Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρας» σχολίασε ο Γρηγόρης Ψαριανός αναφορικά με την απόφαση διαγραφής του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM υποστήριξε ότι ακόμη δεν ενημερώθηκε επισήμως από το κόμμα για την απόφαση. Σε άλλες του δηλώσεις επισήμανε ότι: «Θα παραμείνω ανεξάρτητος βουλευτής. Αποκλείεται να προσχωρήσω σε κάποιο κόμμα, δεδομένου ότι είμαι εκλεγμένος με την ΔΗΜΑΡ».
 
Και αιχμηρή απάντηση ΔΗΜΑΡ στη Μάρκου

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά, τη σημερινή ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Κατερίνας Μάρκου, σημειώνοντας πως όλοι έχουν δικαίωμα να επιλέγουν «δρόμο και ψηφοφόρους».
 
Η ΔΗΜΑΡ απαντά στα όσα «οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ για στερεότυπες και βαρετές εμμονές» στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της, τονίζοντας πως το κόμμα όντως έχει εμμονή με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. «Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Ads