Οι φοιτητές της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο κινδυνεύουν να χάσουν την φοίτηση τους, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν κάποια από τα μαθήματα.

Ads

Όπως αναφέρθηκε στο MEGA η μετατροπή της σχολής από ΤΕΙ σε ΑΕΙ, οδήγησε πολλούς καθηγητές να χάσουν την δουλειά τους, καθώς απαιτούνταν όλοι οι καθηγητές να έχουν διδακτορικό.

 Η Τάνια Κυράκη, η οποία είναι πεμπτοετής φοιτήτρια της σχολής, δήλωσε ότι «Μπήκα στο πέμπτο έτος επειδή δεν υπήρχαν καθηγητές. Κάποια μαθήματα είχαν να διδαχτούν 2 και 3 χρόνια. Υπάρχουν φοιτητές που βρίσκονται στο έκτο έτος και κινδυνεύουν με διαγραφή».

Μετά από κινητοποίηση των φοιτητών και συζήτηση με τον Πρύτανη της Σχολής, ο δεύτερος προχώρησε στην έγκριση δύο συμβάσεων καθηγητών σαν επιστημονικούς συνεργάτες.

Ads

Η δικηγόρος, Αριάδνη Δούκα δήλωσε «Το θέμα αφορά 150 φοιτητές. Το 4ο έτος εκκρεμούν τέσσερα μαθήματα. Γύρω στους 50 φοιτητές έχουν το άμεσο πρόβλημα», ενώ πρόσθεσε ότι «Αυτή η λύση είναι προσωρινή γι’ αυτό το εξάμηνο. Πάλι εκκρεμούν μαθήματα. Τα μαθήματα που γίνονται δεν επαρκούν για να γίνει το πρόγραμμα σπουδών»