Η σημερινή διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ δεν υιοθετεί την θέση της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής που ήταν υπεύθυνη για το διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στο tvxs.gr. Παράλληλα ενημερώνει ότι έχει ζητήσει εκ νέου απαντήσεις όχι μόνο από την τριμελή αλλά και την επταμελή εξεταστική επιτροπή.

Ads

Όπως είχαμε αναλύσει στο σχετικό ρεπορτάζ, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα έπρεπε να έχει διαγραφεί ως υποψήφιος διδάκτωρ από το 2002 αλλά και το 2019, ενώ η διατριβή του δεν πληροί τις προϋποθέσεις της δημοσίευσης σε διεθνή βάση δεδομένων, ούτε τον κανόνα περί βιβλιογραφικών παραπομπών.

Είχαμε ακόμα θέσει το ερώτημα πώς ένα θέμα διδακτορικής διατριβής που ορίστηκε το 1993, μπορεί να θεωρήθηκε επίκαιρο το 2019, χρονιά κατά την οποία η διατριβή του κου. Πατούλη βαθμολογήθηκε από την επταμελή εξεταστική επιτροπή με «άριστα».

► Διαβάστε επίσης: Τα 4 προβληματικά σημεία στο διδακτορικό του Γ. Πατούλη… χωρίς την «λογοκλοπή»

Ads

Απαντώντας λοιπόν επ’ αυτών, το Γραφείο του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κου. Σιάσου απάντησε στο tvxs.gr: «Αναφορικά με την διδακτορική διατριβή του κ. Γ. Πατούλη (αναγόρευση Ιανουάριος 2020), η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής απευθύνθηκε στον Επιβλέποντα Καθηγητή και στα μέλη της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής αμέσως μόλις προέκυψε το θέμα.

Βάσει της απαντήσεως που λάβαμε συντάχθηκε η με αριθ. πρωτ. 28273/21.3.2022 βεβαίωση, η οποία χορηγήθηκε έπειτα από νόμιμο αίτημα στον κ. Γ. Πατούλη. Με την εν λόγω βεβαίωση διαβιβάσθηκε στον αιτούντα, η απάντηση που η Ιατρική Σχολή έλαβε από την Τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή της εν λόγω διδακτορικής διατριβής».

Η βεβαίωση στην οποία αναφέρεται το Γραφείο του κου. Σιάσου είναι αυτή:

Στη συνέχεια τονίζεται ότι το κομμάτι της βεβαίωσης που αποτελεί απάντηση στο αν έχει συντελεστεί το αδίκημα της λογοκλοπής από τον κο. Πατούλη, παρατέθηκε εντός εισαγωγικών, ακριβώς επειδή «δεν αποτελεί προσωπική απάντηση του Προέδρου της Σχολής ο οποίος διοικητικά την διαβίβασε στον ενδιαφερόμενο». Επίσης τονίζεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής έλαβε το διδακτορικό του όχι επί της σημερινής διοίκησης της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

«Η απάντηση της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής τίθεται στη βεβαίωση εντός εισαγωγικών, με σκοπό να αποδοθεί το ακριβές και επί λέξει περιεχόμενο αυτής και προφανώς δεν αποτελεί προσωπική απάντηση του Προέδρου της Σχολής ο οποίος διοικητικά την διαβίβασε στον ενδιαφερόμενο. Σημειώνεται δε ότι η παρούσα διοίκηση της Σχολής ανέλαβε την 01/09/2021 ημερομηνία κατά την οποία είχε ήδη αποδοθεί ο τίτλος σπουδών στον κ. Πατούλη», απαντά το Γραφείο του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

► Διαβάστε επίσης: Πρέπει να γίνει εισαγγελική και πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση του διδακτορικού του Γ. Πατούλη

Το μήνυμα της διοίκησης της Ιατρικής Σχολής προς το tvxs.gr ολοκληρώνεται με την ενημέρωση πως έχουν ζητηθεί απαντήσεις από τις δύο επιτροπές, την τριμελή συμβουλευτική και την επταμελή εξεταστική, που αποτελείται από την τριμελή συν τέσσερις ακόμα καθηγητές.

«Τέλος αναφέρουμε ότι η Διοίκηση της Σχολής απευθύνθηκε σχετικά και στα μέλη της Επταμελούς Εξεταστικής Επιτροπής η απάντηση των οποίων αναμένεται. Συνολικά τα θέματα που έχουν αναφερθεί σχετικά με την εκπόνηση της εν λόγω διδακτορικής διατριβής άμεσα εξετάζονται και θα διατυπωθεί σχετικό πόρισμα επ’ αυτών».