Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει όλα τα θεμιτά και δίκαια αιτήματα των απολυμένων της Ολυμπιακής, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας χθες, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαυρίκου, που μίλησε για «ιδιωτικοποιήσεις, σκάνδαλα και εγκλήματα πρώτου μεγέθους σε βάρος των εργαζομένων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Ads

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η πολιτεία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και θα τηρήσει απόλυτα τη νομιμότητα σε σχέση με τα δικαιώματα που έχουν οι εργαζόμενοι και έχουν γεννηθεί από το σχετικό νόμο της ΝΔ. Η ιδιωτικοποίηση πάντως της Ολυμπιακής από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του προσωπικού, σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 15 Απριλίου 2010.

Παράλληλα, όπως είπε, «το υπουργείο Εργασίας, μετά την εξέλιξη της μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, προωθεί άμεσα την κοινή υπουργική απόφαση έτσι ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την εφαρμογή του νόμου, όσο και των δικαιωμάτων που έχουν γεννηθεί: «Δεν υπολόγισε ούτε τα 600 και πλέον εκατομμύρια που όφειλε η Ολυμπιακή στο ΙΚΑ και στα άλλα ταμεία αλλά ούτε και τα 700 και πλέον εκ. ευρώ που κοστίζει το πανάκριβο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό» ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης.

«Δυστυχώς, για αυτά τα εγκλήματα που έχουν γίνει τόσο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, κανένας από τους φυσικούς ή ηθικούς αυτουργούς δεν βρίσκεται στη φυλακή», είπε από την πλευρά του ο κ. Μαυρίκος. Ακόμα, υποστήριξε ότι ενώ έχουν απολυθεί, από τις 15 Δεκεμβρίου 4.500 άνθρωποι, δεν έχουν πάρει την αποζημίωση τους ή το επίδομα κοινωνικής ενίσχυσης, και, τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία που προέβλεπε ο νόμος 3717/2008 ότι μέσα σε δυο μήνες θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους. Τέλος, ο κ. Μαυρίκος κατήγγειλε ότι στο ΙΚΑ οι υπάλληλοι παραλαμβάνουν τις αιτήσεις, τις στοιβάζουν και τις αρχειοθετούν. λέγοντας σε αυτούς που τις υποβάλουν πως δεν υπάρχει καμία οδηγία για το τι θα κάνει.

Ads