Διαβεβαιώσεις για την προστασία του 14ου μισθού έδωσαν σήμερα κατά τη συνάντηση τους τόσο ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ads

«Η ελληνική πλευρά διαθέτει ισχυρά επιχειρήματα απέναντι στην τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο μεταξύ, τη θέση του για μη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα επανέλαβε την ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κατά τη συνάντησή που είχε με τον υπουργό Εργασίας. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, είχε δηλώσει πριν λίγες εβδομάδες αναφερόμενος στα σενάρια περί περικοπής του 14ου μισθού, πως «στην Ελλάδα υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν αμφισβητείται».

Παράλληλα, άμεση συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις, με σκοπό την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), ζητά η ΓΣΕΕ, με επιστολή της προς τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ).

Ads