Την απόφασή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.

Ads

Όπως τόνισε για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, η Φωτεινή Αραμπατζή μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Περιστύλιο της Βουλής: «Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την τεκνοθεσία. Είμαι υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης».

Κατσανιώτης: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα

Τη σαφή αντίθεσή του με την προωθούμενη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε εκ νέου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν είναι δικαίωμα ο γάμος, είναι θεσμός. Θεωρώ ότι κάθε επιθυμία δεν μπορεί να θεωρείται δικαίωμα. Ο γάμος είναι δομικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και δεν θα απέχει.

Ads

 

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος. Κατέστησε σαφές πως παραμένει ο στόχος μας η πυρηνική οικογένεια.

 

Αναφερθείς στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί σήμερα στο Υπουργικό, είπε ότι περιμένει να δει τις συγκεκριμένες διατάξεις προκειμένου να τοποθετηθεί. Ωστόσο, τόνισε πως κινείται στον δρόμο της αποχής.