Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στο σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τα emails που έλαβαν απόδημοι από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δίχως να της έχουν δώσει τα στοιχεία τους, καθώς μέσα σε λίγες ώρες κατατέθηκαν δεκάδες αγωγές.

Ads

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος που εκπροσωπεί απόδημους που κατέθεσαν αγωγή, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 30 αγωγές, οι οποίες στρέφονται κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι πολίτες στρέφονται κατά του υπουργείου Εσωτερικών ζητώντας αποζημίωση διότι «δεν προστάτευσε τα προσωπικά δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές».

Ταυτόχρονα, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, έχουν αποσταλεί εξώδικα και προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ, προκειμένου να δώσει απαντήσεις για ποιον λόγο κατείχε τα προσωπικά δεδομένα εκλογέων.

Ads

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι αγωγές έχουν γίνει από πολίτες που ήταν στις λίστες για τις εκλογές του 2023, όμως υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους απόδημους και για τις φετινές λίστες.

Συνέχισε λέγοντας «Το e mail είναι απόρρητο και δεν χορηγείται στα κόμματα. Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών. Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το e mail τους από την κυρία Ασημακοπούλου».