Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε, η Ε.Α.Α.Κ. Πάτρας διαψεύδει τις πληροφορίες, που είχε δημοσιεύσει και το tvxs.gr, ότι το πανεπιστήμιο Πατρών επέβαλε ποινή αναστολής της φοίτησης με αναστολή σε δυο φοιτητές του, που «διαταράσσουν τη λειτουργία του».

Ads

Η Ε.Α.Α.Κ. Πάτρας κάνει λόγο για αναληθή δημοσιεύματα περί διαγραφής 2 μελών της Ε.Α.Α.Κ., που χαρακτηρίζονται ως “μπαχαλάκηδες” ,από το σύλλογο ηλεκτρολόγων μηχανικών για τη συνδικαλιστική τους δράση. “Στην ίδια κατεύθυνση έντονη είναι η αναφορά σε επικείμενες πειθαρχικές ποινές σε μέλη της Ε.Α.Α.Κ. και σε άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών (Μηχ/Μηχ, Μαθηματικό), κάτι που επιτελεί προβοκατόρικο ρόλο ως προς τη συνέχιση των δίκαιων κινητοποιήσεων της νεολαίας, που πλάι με τους εργαζόμενους δίνει τη μάχη απέναντι στα νέα μέτρα σε εκπαίδευση και εργασία“, προσθέτει.

Οι φοιτητές δηλώνουν πως “μέσα από τις διαδικασίες των Γενικών μας Συνελεύσεων θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στην συνολική προσπάθεια διαγραφής μας σαν γενιάς ενάντια στο ζοφερό μέλλον της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας και τη διάλυση του Δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης,. Στο δρόμο αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «τιμωρήσει» τις χιλιάδες φωνές που αντιδρούν στο Πανεπιστήμιο, δεν θα γίνει ανεκτή καμιά συγκρότηση πειθαρχικού συμβουλίου για την δίωξη της πολιτικής δράση των φοιτητών. Η δράση του φοιτητικού κινήματος δεν καταστέλλεται, η αντιδραστική μεταρρύθμιση της Διαμαντοπούλου θα ανατραπεί!“.