Κορωνίδα της αμφισβήτησης και των ερωτηματικών που προκαλούν οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά είναι το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού στο διάγγελμά του για τη δράση του Oruc Reis. 

Ads

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της συμπολιτευόμενης εφημερίδας, Κώστα Ιορδανίδη, η Άγκυρα κινείται συντονισμένα για τη διάσπαση της συνέχειας της ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. «Το επιβεβαίωσε σε πρακτικό επίπεδο, με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να έχει ποντίσει εδώ και ημέρες καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να διεξάγει έρευνες, παρά τις περί του αντιθέτου Εκτιμήσεις των Αθηνών».

Όπως επισημαίνει, οι εταίροι χαρακτηρίζουν πλέον τη θαλάσσια ζώνη Καστελλορίζου, Στρογγύλης, Ρόδου  «αμφισβητούμενη περιοχή» και κατηγορεί την κυβέρνηση για «διγλωσσία». Το σχόλιο αυτό είναι το πολλοστό που έρχεται να αμφισβητήσει τόσο τους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς όσο και το αντικείμενου του πρωθυπουργικού διαγγέλματος, εφόσον δεν συντρέχουν «προκλήσεις» της τουρκικής πλευράς αν δεν πραγματοποιεί έρευνες. 

image

Ads