Εντύπωση έχει προκαλέσει μια ψευδής είδηση, χωρίς καμία αναφορά σε πηγή, που μεταδόθηκε το πρωί της Τρίτης και αφορούσε στην επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη στο Νομό Έβρου και διαψεύστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ads

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η «είδηση» διαψεύστηκε τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης αλλά η αναπαραγωγή της συνεχίζεται.

Πιο αναλυτικά, πηγές της Μητρόπολης επιβεβαίωσαν σε δημοσιογράφους ότι οι λόγοι της ακύρωσης της πρωινής συνάντησης που είχε κανονιστεί, ήταν καθαρά πρακτικοί. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη τύπου στον Έβρο και ο πρώην Υπουργός Γιάννης Μουζάλας, μέλος του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με το Μητροπολίτη. 

Όπως σημείωσε υπήρξε μια έκτακτη υποχρέωση που άλλαξε το πρόγραμμα ενώ δεν κατέστη δυνατό να συναντηθούν έστω αργότερα γιατί είχαν προγραμματίσει άλλες επισκέψεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γ. Μουζάλα, διαπιστώθηκε ότι οι απόψεις τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, συμπίπτουν.

Ads

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκε τις συνοριακές περιοχές του Έβρου, αποτελούν οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μουζάλας, Νίκος Τόσκας καθώς και οι βουλευτές Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Χαρίτου.