Την είδηση που μετέδωσε το Reuters ότι μετά το κρούσμα ηπατίτιδας Α΄ σε προσφυγόπουλο στην Ειδομένη, εντοπίστηκε και δεύτερο, διέψευσε σήμερα ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θ. Γιαννόπουλος.

Ads

«Όχι δεν υπάρχει δεύτερο κρούσμα, εμείς δεν έχουν επιβεβαιωμένο, δηλωμένο δεύτερο κρούσμα. Παραμένουμε στο κοριτσάκι των 9 ετών, στο Ιπποκράτειο που είναι σε καλή κατάσταση και τα μέτρα που παίρνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις της ηπατίτιδας Α είναι συγκεκριμένα», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος προειδοποίησε βέβαια ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην Ειδομένη είναι απερίγραπτες και είπε επίσης πως «πρέπει να μετακινηθούν όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας από τον άναρχο αυτό καταυλισμό σε συγκεκριμένα σημεία που έχουν δημιουργηθεί».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η πολιτεία και το ΚΕΕΛΠΝΟ ελέγχει την κατάσταση, διότι πρόκειται για έναν «ασύμμετρο πόλεμο» στην περιοχή.

Ads

Σημείωσε, τέλος, ότι θα γίνει εμβολιασμός σε περίπου 300 – 400 άτομα που βρέθηκαν κοντά στο κορίτσι που νόσησε και όχι μαζικά.