Σε διάψευση των τουρκικών δημοσιευμάτων, που αναφέρουν πως τουρκικό σκάφος προσέγγισε το πρωί της Τρίτης τα Ίμια, προχώρησε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ads

«Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα τουρκικά ηλεκτρονικά μέσα ισχυρίστηκαν πως σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασε τα Ίμια και πως παρέμεινε για περίπου δέκα λεπτά μεταξύ των δύο βραχονησίδων. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα από αυτή την επίσκεψη είναι και το βίντεο που δημοσιεύουν (δείτε παρακάτω). 

Τα τουρκικά μέσα επανήλθαν το απόγευμα της Τρίτης με νέες αναρτήσεις, κάνοντας λόγο και για δεύτερο επεισόδιο. Σύμφωνα με το Anadolu, δύο πολεμικά πλοία, ένα ελληνικό και ένα τουρκικό, έφτασαν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων. Όπως γράφουν το περιστατικό κράτησε μερικά λεπτά και στη συνέχεια το τουρκικό πλοίο αποχώρησε προς την Αλικαρνασσό.