Εισαγγελική έρευνα πραγματοποιείται σε τέσσερα σουπερμάρκετ για αισχροκέρδεια στο ρύζι. Την ώρα που παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα, οι δήμοι συνεχίζουν να προχωρούν σε διανομές προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Σε διανομή ρυζιού, στους κατοίκους που έχουν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους, προχώρησε χθες Τετάρτη, ο Δήμος Κορυδαλλού. Στο δημοτικό πάρκινγκ της περιοχής, όπου έγινε η διανομή, βρέθηκε ο φακός του Δημήτρη Θεοδόση.

Ads

 
Εισαγγελική έρευνα σε 4 σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια
 
Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν τέσσερις αλυσίδες καταστημάτων λιανικού εμπορίου (σούπερ μάρκετ) έχουν διαπράξει το αδίκημα της αισχροκέρδειας όσον αφορά την πώληση συσκευασμένου ρυζιού προς τους καταναλωτές, ζήτησε με παραγγελία του προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής.
 
Η έρευνα, θα ανατεθεί στην Οικονομική Αστυνομία. Της εισαγγελικής παραγγελίας προηγήθηκε αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκρ. Ξυνίδη στην οποία γίνεται λόγος για φαινόμενα αισχροκέρδειας που άγγιζαν το 37%- 47% στην πώληση ρυζιού από τέσσερις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
 
Διαπιστώθηκε επίσης ότι ενώ στα χαρτιά εμφανιζόταν η χονδρική τιμή μεγαλύτερη της λιανικής, στην πράξη αυτό επιτυγχανόταν με μεγάλες εκπτώσεις και «μπόνους» που είχαν οι αλυσίδες λιανικού εμπορίου, με συνέπεια να επιτυγχάνουν σημαντικά κέρδη.
 
Διανομή ρυζιού στο Δήμο Κορυδαλλού
 
Ρύζι από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Σερρών «Ο Ορυζόμυλος» σε συσκευασίες των 5 κιλών, διένειμε ο δήμος Κορυδαλλού στους κατοίκους που είχαν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους. Οι ποικιλίες ήταν ρύζι καρολίνα 0,95 το κιλό, ρύζι γλασσέ ο,85 € το κιλό, μπονέ 0,75 € το κιλό.

image
 
Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Θεοδόση.

image

Ads