Με διαδηλώσεις απαντούν εργατοϋπαλληλικά κέντρα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην παρουσία του πρωθυπουργού στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ads

Σε συνέντευξη της ΓΣΕΕ σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τοποθετήθηκαν για θέματα, που απασχολούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας αλλά και τις δράσεις της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, οι οποίες κορυφώνονται το Σάββατο με το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στις 18.00 το απόγευμα στο άγαλμα Θεσσαλονίκης.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ σε συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους ζητώντας μεταξύ άλλων «αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές», «κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων» και «επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Καμάρα τονίζοντας ότι «το προπαγανδιστικό πανηγύρι που στήνει στη ΔΕΘ η κυβέρνηση για τη δήθεν «καθαρή έξοδο» δεν μπορεί να κρύψει ότι έχει υπογράψει με την τρόικα των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ πως τα τρία Μνημόνια που υλοποίησε, οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι και τα προσυμφωνημένα μέτρα θα συνεχίζουν να βουλιάζουν στη φτώχεια, την ανεργία και τη μετανάστευση το λαό και τους εργαζόμενους.

Ads

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5:30 μ.μ. στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγ. Σοφίας υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «προκειμένου αποκρύψει ότι το μνημονιακό καθεστώς της χρεοκρατίας, της λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας συνεχίζεται για πολλά χρόνια, και για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, ώστε να φύγουν από το επίκεντρο οι ευθύνες της για την εκατόμβη των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, προωθεί μία επικοινωνιακή καταιγίδα περί δήθεν παροχών, που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».

Στο μεταξύ το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί την Παρασκευή στη συγκέντρωση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ -Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στις 7 μ.μ. στην Καμάρα και στη διαδήλωση των φορέων και πρωτοβουλιών ενάντια στον «εορτασμό» της ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, το Σάββατο στις 18 μ.μ.

Στο κάλεσμα τονίζεται ότι η «κυβέρνηση αποδεικνύεται η πλέον αμερικανόδουλη κυβέρνηση στα τελευταία χρόνια, που έχει αναλάβει να διαχειριστεί τις υποθέσεις των ντόπιων αστών και των ιμπεριαλιστικών πατρόνων τους. Μπλέκει λαό και νεολαία στα επικίνδυνα σχέδια του σφαγείου των λαών που ετοιμάζεται στην περιοχή μας».