Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ, που διαμαρτυρήθηκαν για τη «νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στις συντάξεις».

Ads

Τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα υπό διαπραγμάτευση μέτρα, ενώ, ταυτόχρονα, στην οδό Σταδίου το ΠΑΜΕ πραγματοποιούσε συγκέντρωση καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων τη νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ που προβλέπει αύξηση των εισφορών στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6%.

Μετά τη συνάντηση οι διαδηλωτές αποχώρησαν και η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου ομαλοποιήθηκε.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση 

«Κυβέρνηση και ΕΕ, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, προετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στις συντάξεις. Χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία με νέο συνδικαλιστικό νόμο, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση ακόμη περισσότερο του κατώτερου μισθού. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι βιώνουν μια ανηλεή επίθεση. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε κάτεργα με καθημερινές απολύσεις και μειώσεις μισθών. Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι συνδικαλιστικές διώξεις, με την κάλυψη της κυβέρνησης και της αντεργατικής νομοθεσίας, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Το μεγάλο κεφάλαιο πλουτίζει από το μέχρι θανάτου ξεζούμισμα των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν μήνες. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ταξικό εργατικό κίνημα καλεί σε αγωνιστική απάντηση».

Ads