Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα απελαθούν δύο εργάτες γης από το Μπαγκλαντές στη Νέα Μανωλάδα έλαβαν σήμερα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς, Θόδωρος Δρίτσας και Βασιλική Κατριβάνου. Σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι βουλευτές εξέφρασαν στον υπουργό την αντίθεσή τους με το ενδεχόμενο απέλασής των μεταναστών αυτών.

Ads

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δύο μετανάστες μαζί με άλλους εργάτες ζήτησαν τα δεδουλευμένα 45 ημερών και μαχαιρώθηκαν μετά από ενέδρα που έστησαν οι μπράβοι των αφεντικών τους με επικεφαλής τον επιστάτη τους.
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαρακτήρισαν προκλητική τη διαδικασία απέλασης αλλοδαπών εργατών γης που πέφτουν θύματα ρατσιστικής βίας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να συγκαλυφθούν αδικήματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να έχουν απελαθεί οι δύο εργάτες όταν εκδικαστεί η υπόθεση, πράγμα που -όπως είπαν στον υπουργό- σημαίνει ότι η πολιτεία θα έχει συγκαλύψει την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Διαβάστε επίσης την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για την υπόθεση