Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια πραγματοποίησαν πολίτες της περιοχής.

Ads

«Φτάνει πια», «όχι άλλες ανεμογεννήτριες», «όχι άλλα αιολικά» και «η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, φτωχαίνει το λαό, τα βουνά ρημάζει» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό των συγκεντρωμένων.

Αντιπροσωπεία του δήμου Καρύστου παρουσία του δημάρχου, Λευτέρη Ραβιόλου, παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού.

Τι αναφέρει

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

– ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ : ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ .

Ads

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με σωρεία ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων του έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχτούμε ούτε άλλη μία ανεμογεννήτρια από τον Αύγουστο έτους 2020. Σύλλογοι φορείς και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας έχουν εκφράσει την ίδια διαμαρτυρία και απόφαση. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι φορείς έχουν πλήρη γνώση των ανωτέρω αποφάσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου με ομόφωνη απόφαση ανέθεσε σε εξωτερικούς δικηγόρους τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της αδειοδότησης των έργων αιολικών σταθμών εταιριών ΑΊΟΛΟΣ και DMX .

Πριν από αυτήν την ενέργεια το νομικό τμήμα του Δήμου έχει προβεί σε πλείστες ενέργειες κατά της αδειοδότησης πολλών αιολικών σταθμών.

Παράλληλα ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας ,ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού, ο Σύλλογος ΔΙΛΗΣΣΟ , ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Καρύστου και πολίτες που θίγεται η περιουσία τους, οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και η ποιότητα ζωής τους από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, έχουν προβεί σε πολλές διαμαρτυρίες και νομικές ενέργειες κατά των μη σύννομων αδειών που εκδίδουν ΡΑΕ, ΔΙΠΑ του ΥΠΕΝ και άλλες αδειοδοτούσες αρχές.

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση (Eurokinissi)

image

image

image

image