Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα έξω από τη Βουλή η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και οι Επιτροπές των Πολιτικών Προσφύγων από το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και σε απεργία πείνας από τις 29 Δεκέμβρη. Στη συνέχεια κατατέθηκε ενιαίο ψήφισμα των πολιτικών προσφύγων και αίτημα συνάντησης με τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Η μόνη επαφή που θέλει να έχει το υπουργείο προστασίας του πολίτη και ο Χ. Παπουτσής με τους απεργούς πείνας και του μετανάστες, είναι η καταστολή και η αστυνομοκρατία», δήλωσε ο δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου μετά την κατάθεση ψηφίσματος και αιτήματος για συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής. Όπως τόνισε «μετά από ένα μήνα που κατατέθηκε -από πλευράς των μεταναστών- αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Χρήστο Παπουτσή δεν υπάρχει ως τώρα καμιά απάντηση».

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει απάντηση πότε θα ανοίξει τις επιτροπές ασύλου; Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες, υπάρχουν ακόμα και οι δικοί τους νόμοι. Να μας πουν γιατί δεν τους εφαρμόζουν», σημείωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου και κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να μην πηγαίνουν τα ασθενοφόρα στα Προπύλαια. Αφήνουν τους απεργούς πείνας να πεθαίνουν χωρίς ιατρική βοήθεια». «Αυτές οι απάνθρωπες πολιτικές δεν θα περάσουν», τονίζει.

Στην συνέχεια, ο Πέτρος Κωνσταντίνου ανακοίνωσε την πλήρη στήριξη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στην μεγάλη κινητοποίηση που ξεκινάει από την Τρίτη 25 Γενάρη με την έναρξη απεργίας πείνας από 300 μετανάστες που έρχονται από την Κρήτη.

Ads

«Πρόκειται για μια πράξη απόγνωσης απέναντι στις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Είναι η απάντηση των μεταναστών και του αντιρατσιστικού κινήματος στον ρατσιστικό νόμο του Χ. Παπουτσή στους φράκτες και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζει», σημείωσε.

«Οι 300 πρόσφυγες που έρχονται για να ξεκινήσουν απεργία πείνας από την ερχόμενη Τρίτη είναι καλοδεχούμενοι. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία αυτής της χώρας είναι στο πλευρό όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους», κατέληξε ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι οι Αφγανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες βρίσκονται στα Προπύλαια από τα μέσα Οκτώβρη ζητώντας Πολιτικό Άσυλο. Από τις 29 Δεκέμβρη, 6 από αυτούς ξεκίνησαν απεργία πείνας ράβοντας τα στόματά τους, ενώ άλλοι 2 ξεκίνησαν χτες 20 Ιανουαρίου.