Με υπόμνημά της προς τον εντεταλμένο σύμβουλο της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Γιώργο Τσαμασλή, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης ζητά να διασφαλιστεί η ομαλή μεταφορά και μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Ads

Οι συμβάσεις της νομαρχίας με λεωφορεία ταξιδιωτικών γραφείων για τη μεταφορά μαθητών, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, έληξαν στις 22 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό στην εξυπηρέτηση των μαθητών. Η νομαρχία προχώρησε στην προσωρινή λύση της εξωσυμβατικής ανάθεσης με τους λεωφορειούχους, έως και τις 10 Μαρτίου, ενώ στις 12 Μαρτίου το Ελεγκτικό Συνέδριο πρόκειται να αποφασίσει για την ανανέωση, ή όχι, των συμβάσεων ως το τέλος του σχολικού έτους.

Η Ομοσπονδία, παρουσία γονέων και μαθητών από σχολεία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία διεύθυνσης της νομαρχίας, ζητώντας τη διευθέτηση του προβλήματος μετά και τη λήξη της προσωρινής λύσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας, ο αριθμός των μαθητών του νομού, που μεταφέρονται με λεωφορεία, ανέρχεται στις 5.500 και πολλοί ακόμη μεταφέρονται με ταξί, ή με μέσα των γονιών τους.

Ads

Η Ομοσπονδία ζητά διαφανείς διαδικασίες ανάθεσης του μεταφορικού έργου από τη νομαρχία, με συμμετοχή εκπροσώπων των γονέων στις επιτροπές ανάθεσης, επανεξέταση του αριθμού των μετακινούμενων μαθητών και των απαραίτητων δρομολογίων, απόδοση της αρμοδιότητας στους ΟΤΑ και επέκταση της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων.