Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον καταπέλτη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «RUZGAR» στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εμποδίζοντας τη φόρτωσή του, πραγματοποιούν μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αίτημα τη ναυτολόγηση επιπλέον Ελλήνων ναυτικών, ζητούν.

Ads

Σύμφωνα με το Λιμενικό, εξαιτίας της κινητοποίησης των ναυτεργατών δεν πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος απόπλους του πλοίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για το Πρίντεζι Ιταλίας. Το πλοίο αναμένεται να φύγει απόψε στις 23:30.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ναυτεργάτες αναμένεται να προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το βράδυ της Τετάρτης προκλήθηκε ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ οδηγών φορτηγών και ναυτεργατών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μέλη ναυτεργατικών σωματείων, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, συγκεντρώθηκαν στον καταπέλτη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «CRUISE OLYPMIA» με σημαία Ιταλίας, παρεμποδίζοντας τη φόρτωσή του. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ των ναυτεργατών και των οδηγών, χωρίς όμως να επεκταθούν.

Ads

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ύστερα από διαβουλεύσεις οι ναυτεργάτες αποχώρησαν και η φόρτωση του πλοίου συνεχίστηκε κανονικά.