Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη για τον γαλάζιο βουλευτή Διονύση Ακτύπη, ο οποίος, εν μέσω έκρηξης της πανδημίας, συνεχίζει να συναναστρέφεται με αντιεμβολιαστές μοναχούς, αρνητές του κορονοϊού.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης εκφράζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την έντονη διαμαρτυρία του για την επιμονή του βουλευτή της ΝΔ, να επισκέπτεται μοναστήρια με αρνητές μοναχούς, τα οποία η εκκλησία έχει αποκλείσει.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει στην επιστολή του με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου ο βουλευτής «μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Ads

Βρέθηκε πλάι στους αρνητές μοναχούς

Να σημειωθεί ότι το θέμα της στάσης του γαλάζιου βουλευτή είχε αναδείξει το avgi.gr, παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες του βουλευτή της ΝΔ σε δυο μοναστήρια με αντιεμβολιαστές μοναχούς.

Ο Διονύσης Ακτύπης, συνοδευόταν, μάλιστα,  από την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Κατερίνα Μωθωναίου, με το Ευαγγέλιο στο χέρι, βρέθηκε πλάι στους αρνητές μοναχούς, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στους αντιεμβολιατές, τις κρίσιμες ώρες της κορύφωσης της πανδημίας.

Μπροστά στο σάλο που προκλήθηκε με νεότερη ανάρτησή του, ο Διονύσης Ακτύπης υποστηρίζει ότι «τόσο ως ιατρός όσο και ως βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Μάλιστα, διατείνεται ότι είναι απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να τον  συνδέσουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, «ένα κίνημα που πρώτα απ’ όλα προσβάλλει την επιστήμη που τόσο πιστά και απαρέγκλιτα υπηρέτησα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή».