Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι της «Ασπίς Πρόνοια» και της «Commercial Value».

Ads

Ο Σύλλογος ζημιωθέντων από τις ασφαλιστικές εταιρίες «Ασπίς Πρόνοια» και «Commercial Value» που οργάνωσε τη συγκέντρωση, απέδωσε ευθύνες στην πολιτεία, τις εποπτικές αρχές της ασφαλιστικής αγοράς και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανάκληση της άδειας της ασφαλιστικής εταιρίας Ασπίς Πρόνοια και για την μετέπειτα αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Νίκος Κεχαγιάογλου ανέφερε ότι η πρόσφατη πρόταση νόμου που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών οδηγεί σε οριστική απώλεια δικαιωμάτων των κατόχων ασφαλιστηρίων υγείας, συνταξιοδοτικών και αποταμιευτικών προγραμμάτων κλπ και έχει αντίθετες γνώμες και μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Επισήμανε ότι στις επόμενες δράσεις του Συλλόγου είναι μεταξύ άλλων η ενημέρωση με υπόμνημα της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ επισήμανε ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, που είχαν κατηγορηματικά δοθεί σε απάντηση σε ερώτηση που είχε κάνει στην Βουλή, για επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την ανάκληση της άδειας των δύο ασφαλιστικών εταιριών.

Ads