Πορεία από το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ προς το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, πραγματοποίησαν φοιτητές του τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου (ΤΕΠΑΕ), ζητώντας να καλυφθούν οι ανάγκες σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς για την πραγματοποίηση της υποχρεωτικής πρακτικής τους άσκησης και για τις ξένες γλώσσες.

Ads

Το ζήτημα εκκρεμεί από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, με αποτέλεσμα να έχει ήδη χαθεί το τρέχον εξάμηνο φοίτησης για περίπου 1.800 φοιτητές, και με κίνδυνο να χαθεί και το επόμενο, εάν το υπουργείο Παιδείας δε διευθετήσει το ζήτημα μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στην περίπτωση που χαθεί και το επόμενο εξάμηνο, οι περίπου 350 τελειόφοιτοι του τμήματος δεν θα καταφέρουν να πάρουν το πτυχίο τους, αλλά ούτε και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οι ανάγκες της πρακτικής άσκησης καλύπτονται μέχρι στιγμής από τρεις αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, που αντιστοιχούν σε περίπου 1.000 φοιτητές από το δεύτερο έτος και μετά. Για τις ξένες γλώσσες δεν υπάρχει κανένας αποσπασμένος καθηγητής και συνεπώς τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το διοικητικό συμβούλιο των καθηγητών του τμήματος, αποφάσισε εδώ και τρεις εβδομάδες την επ’ αόριστον αναστολή των μαθημάτων πρακτικής άσκησης.