Για αυξημένη προμήθεια για κάθε επιβάτη που θα επιβιβάζεται ή αποβιβάζεται σε ελληνικά λιμάνια, δεσμεύτηκε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Γ. Διαμαντίδης στις εταιρείες κρουαζιέρας.

Ads

Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσπραξη του μπόνους, θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, η απασχόληση Ελλήνων στα κρουαζιερόπλοια, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το μπόνους θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των Ελλήνων ναυτικών που θα προσλαμβάνονται ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους.

Πάντως, ο υπουργός εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον θα εφαρμοστεί η σύμβαση για τις κρουαζιέρες μέσα το 2011.

Στη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός με τους εκπροσώπους των εταιριών κρουαζιέρας και με ναυτικούς πράκτορες, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι “θα υπάρξει τελική συμφωνία και για τη σύμβαση και για το τέλος, το οποίο θα καταβάλλεται για κάθε επιβάτη επιβιβαζόμενο ή αποβιβαζόμενο από τα ελληνικά λιμάνια”. Ανέφερε ότι η σύμβαση θα είναι κοινή για όλες τις εταιρείες αλλά εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν θα εφαρμοστεί εντός του 2011.

Ads