Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει την πώληση των self test μέσω των σούπερ μάρκετ.

Ads

Μάλιστα σύμφωνα  με πληροφορίες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προσανατολίζεται στην διακοπή της διάθεσης των δωρεάν self test σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Την ίδια στιγμή, συνεδριάζει εκτάκτως και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με  όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει:

«Σήμερα εμφανίστηκε διαρροή φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, όπου αναφέρει ότι η Κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να διαθέσει τα self test μέσω των σούπερμάρκετ.

Ads

Η χρονική στιγμή όπου παίρνει αυτή την απόφαση βρίσκει τα φαρμακεία εξουθενωμένα από την διανομή των self test, τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό, και την καθημερινή εξυπηρέτηση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών και η ευχαριστήρια στάση της κυβέρνησης προς αυτή την υπερπροσπάθεια είναι να διοχετεύσει τα self test προς τους συνήθεις φίλους της. Σε κάθε περίπτωση  αναμένουμε και την επίσημη θέση της Κυβέρνησης για να πράξουμε τα δέοντα».