Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, θα συνεχιστεί η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της επίθεσης και ληστείας σε βάρος φοιτητή στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ads

 
Ο βουλευτής αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση την οποία είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 (πριν εκλεγεί ο βουλευτής ο Ηλίας Κασιδιάρης) στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης  – που δικάζεται μετά από άρση της βουλευτικής του ιδιότητας – παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν τον φοιτητή, αφαιρώντας του και την αστυνομική του ταυτότητα.
 
Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.
 
Ο ίδιος αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

Αντιφασιστική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο σημείο μετά από κάλεσμα της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Ποτέ Ξανά. 

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί και μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Ηλία Κασιδιάρη. 

Ads