Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία κατατέθηκαν τα δύο σχέδια, ένα των θεσμών και ένα της ελληνικής κυβέρνησης με τις αντιπροτάσεις στα σημεία διαφωνίας. Όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή για μια συμφωνία αν η Ελλάδα δεχτεί την πρόταση των θεσμών, αλλά υπάρχουν ακόμη διαφορές. Ο πρόεδρος του Eurogroup θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τους ηγέτες της Ευρώπης. 

Ads

Νωρίτερα, το Eurogroup, το οποίο είχε στα χέρια του το κείμενο των θεσμών και εξετάζει τις ελληνικές αντιπροτάσεις, διεκόπη προσωρινά, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να επανέλθει με μια νέα δέσμη προτάσεων. Τελικά λίγη ώρα αργότερα η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαφωνίες υπήρξαν και μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το σχέδιο που κατέθεσαν οι θεσμοί.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τη συνεδρίαση είπε πως αρκετοί υπουργοί Οικονομικών άσκησαν κριτική τόσο στις ελληνικές προτάσεις όσο και σ’ αυτές των θεσμών. «Υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τις προτάσεις, τόσο της Ελλάδας, όσο και των θεσμών» υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι ασκήθηκε κριτική από αρκετούς υπουργούς και στα δύο προτεινόμενα κείμενα. «Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και τις επόμενες ημέρες» τόνισε.

Σημειώνεται πως στο Eurogroup, το οποίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30, κατατέθηκαν δύο κείμενα, ένα των θεσμών και ένα από την ελληνική πλευρά με τις αντιπροτάσεις. Ωστόσο όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ το κείμενο συζήτησης ήταν αυτό των θεσμών και η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις και διαφωνίες, ώστε να επιτευχθεί η σύγκλιση. Διαβάστε αναλυτικά τα δύο σχέδιο και τις διαφορές τους.

Ads