Να μη λείψει το όραμα και η ελπίδα ήταν η προτροπή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά την τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία πλήθους ιεραρχών και πολιτικών.

Ads

Παρόντες στην κοπή της πίτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ήταν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Παιδείας Νίκος Φίλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καθώς επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και Σοφία Βούλτεψη και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Πριν από την κοπή της πίτας στην Αρχιεπισκοπή, τελέσθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η ακολουθία ευλογίας της βασιλόπιτας των Συνοδικών Υπηρεσιών. 

image

Ads

Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη συναισθηματική φόρτιση που επιφέρει η αλλαγή του έτους, αλλά υπογράμμισε ότι η έννοια του χρόνου είναι διαφορετική στον άνθρωπο από ό,τι είναι για τον Θεό, στα μάτια του οποίου είναι αιωνιότητα, αλλά στα ανθρώπινα είναι εφεύρεση για να μπορέσει να ρυθμίζει τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της ζωής του.

Τι σημαίνει «αμαρτία»

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, έδωσε τη δική του ερμηνεία στον όρο «αμαρτία»: αμαρτία σημαίνει αστοχία, σημαδεύω και δεν πετυχαίνω τον στόχο μου. Γι’ αυτό, όπως είπε, η αμαρτία δεν πρέπει να μας τρομάζει, χρειάζεται πάλι προσπάθεια.
image

Ο απολογισμός 

Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έκανε λόγο για την ανασφάλεια που μας κυρίευσε τον χρόνο που πέρασε, τη φτώχεια που μας έπληξε, τις δυσκολίες που πολλαπλασιάστηκαν και επισήμανε την ανάγκη ενός απολογισμού του καθενός από εμάς για να προβάλουμε και πάλι τα νέα μας αιτήματα, τις προσδοκίες μας για το 2016.
Ευχήθηκε ο καινούργιος χρόνος, το 2016, να είναι καλύτερος από το 2015 και να μας βρει τον καθένα και όλους μαζί, όπου παλεύουμε, αγωνιστές για το καλό της πατρίδας.

image