Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η διακήρυξη της κίνησης πολιτών «Δυναμική Ελλάδα» μαζί με 500 αντιπροσωπευτικές υπογραφές πολιτών. Η συγκέντρωση υπογραφών δεν αφορά σε «επώνυμους» αλλά σε απλούς, ενεργούς πολίτες από όλη τη χώρα και από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους.

Ads

Η διακήρυξη αναρτήθηκε στη νέα ιστοσελίδα της κίνησης (www.dynamikiellada.gr), όπου συνεχίζεται ηλεκτρονικά η συλλογή υπογραφών. 

Η «Δυναμική Ελλάδα» είναι μια κίνηση πολιτών που στοχεύει στην κατάθεση και την προώθηση ιδεών και προτάσεων για το μέλλον της χώρας και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη σύνθεση των προοδευτικών ιδεών. Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν: «Η κίνησή μας είναι ένας χώρος συνεύρεσης και επεξεργασιών πολιτικών προτάσεων που μπορούν να γίνουν πράξη. Εδώ συναντιούνται οι σκέψεις ανθρώπων που, άσχετα από την ιδιαίτερη αφετηρία τους και το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, προτάσσουν το συμφέρον της κοινωνίας και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στοχεύουν στην υποστήριξη μιας ανταγωνιστικής και υγιούς οικονομίας και εναντιώνονται στις ομάδες πίεσης, στις συντεχνίες και στον εφήμερο πλουτισμό.

Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ή περίπου κοινές απόψεις για την εξέλιξη της χώρας, όπως κι αν τις ονομάσουμε (μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, σοσιαλδημοκρατία, φιλελευθερισμός, προοδευτικότητα, ρεαλισμός), πρέπει να αποκτήσουμε μια κοινή πλατφόρμα επικοινωνίας και δοκιμασίας των ιδεών μας».

Ads

Η παρουσίαση του συνόλου των υπογραφών, μαζί με όσες συγκεντρωθούν από εδώ και πέρα, θα γίνει σε συνέντευξη τύπου το Νοέμβριο.

Ήδη έχει συγκροτηθεί μια προσωρινή Επιτροπή Πρωτοβουλίας. Όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση υπογραφών θα εκλεγεί Συντονιστική Επιτροπή μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεταξύ όσων υπογράφουν την διακήρυξη. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η «Δυναμική Ελλάδα» θα προχωρήσει σε έναν κύκλο ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης για την επεξεργασία πρακτικών θέσεων, ενώ την άνοιξη 2013 θα πραγματοποιηθεί και η προγραμματική συνδιάσκεψη της «Δυναμικής Ελλάδας».