Διαφοροποιούνται από την επίσημη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της κυβέρνησης τρεις βουλευτές του κόμματος. Οι δυο τάσσονται υπέρ της απόσυρσης του δημοψηφίσματος και ο τρίτος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει «ναι» την Κυριακή. Πρόκειται για τον Κώστα Δαμαβολίτη. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι «έχουμε πόλεμο, όποιος δεν αντέχει φεύγει» και διέγραψε τον τελευταίο. 

Ads

Ο Κώστας Δαμαβολίτης υποστήριξε ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος δεν είναι «Ναι ή Όχι στην πρόταση του δανειστών» αλλά «ναι ή όχι στο ευρώ». Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ξεκαθάρισε ότι αν συνεχιστεί το δημοψήφισμα ο ίδιος θα ψηφίσει «ναι» την Κυριακή και θα καλέσει τον κόσμο να κάνει το ίδιο. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κόκκαλης είπε: «Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα» σημείωσε από την πλευρά του στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης. Ερωτηθείς τι θα ψηφίσει αν τελικά γίνει το δημοψήφισμα, απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακυβευτεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.

«Δίνουμε τη μάχη μέσα στο ευρώ. Δυστυχώς μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ μας δίνουν το δικαίωμα να μιλάμε για δραχμή» πρόσθεσε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και πως «το κόμμα θα τοποθετηθεί». Κατέληξε λέγοντας ότι εγώ «εντολή να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ δεν είχα».

Ads

Λίγο μετά με δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ζητά «άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη διαπραγματεύσεων».