Νίκος Δένδιας σε χαιρετισμό του στο πάνελ «Καταπολεμώντας τον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους» που διοργάνωσε το Athens Democracy Forum τοποθετήθηκε για όσα έχουν συμβεί στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης με τις επιθέσεις από νεοναζί, παίρνοντας απόσταση από την θέση της κυβέρνησης για την θεωρία των δύο άκρων. Η κυβέρνηση αποφεύγει να χαρακτηρίσει τους δράστες ιδεολογικά και αναφέρεται σε αυτούς ως κακοποιά στοιχεία.

Ads

Ο Νίκος δένδιας, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για  εγκληματικές συμμορίες που προπαγανδίζουν νεοναζιστικές ιδέες και δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία.

Στην συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι νεοναζιστικές εγκληματικές ομάδες αύξησαν την δημοτικότητα τους στα χρόνια της οικονομικής κρίσης επανέλαβε αυτά που είχε πει απευθυνόμενος στην Χρυσή Αυγή το 2012, δηλαδή ότι «τα τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν ανεκτά, ούτε τώρα, ούτε ποτέ».

Επιπλέον. τόνισε εκ μέρους της κυβέρνησης πως «είμαστε εδώ, για να αντιμετωπίσουμε τις άθλιες ενέργειές τους με λόγο, με σταθερότητα και πίστη στους δημοκρατικούς μας θεσμούς».

Ads

Ωστόσο, η στάση του και οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με την στάση, συνολικά, της κυβέρνησης για τα όσα συνέβησαν στην Σταυρούπολη, η οποία επιστράτευσε την θεωρία των «δύο άκρων».